Mazda parts

Mazda filteri za putnički prostor

 

Mazdin filter za putnički prostor uklanja zagađivače iz vazduha pre ulaska u automobil i tako štiti kvalitet vazduha u putničkom prostoru.

 

Nalazi se ispod armaturne ploče, iza pretinca ispred suvozača ili u motornom prostoru i ključni je deo Mazdinog ventilacionog sistema. Uklanja krute zagađivače poput prašine, polena i čađi tako da ne ulaze u vozilo i upija neugodne mirise i gasove poput ozona.

Leti ozon može uzrokovati glavobolje, a čestice polena alergijske reakcije. Putevi sa gustim saobraćajem takođe su glavni izvori zagađenja tako da, ako provodite puno vremena u automobilu ili vozite urbanim mestima, ovaj filter vam je još potrebniji.

 

interior dashboard mazda

Zamena Mazda filtera za putnički prostor

Nakon određenog vremena, filter za putnički prostor gubi efikasnost i prlja se zbog toga što se papir puni česticama prašine. To može uzrokovati neugodne mirise i smanjenu efikasnost grejanja i hlađenja zbog ograničenog protoka vazduha.

Filtere je potrebno menjati svake dve godine ili svakih 40.000 km - češće ako vozite jako zagađenim ili prašnjavim mestima. Lokalni Mazda partner može vam savetovati koji je filter najbolje ugraditi.

Login